Belföld

Hátulról szúrták le a mit sem sejtő Cozmát

A videofelvételek szerint a veszprémi kézilabdást nem verekedés közben késelték meg.

A Cozma-ügy tárgyalásának negyedik napján, csütörtökön a Patrióta lokál videokameráinak felvételeit vetítették le a Veszprém Megyei Bíróságon; a gyilkosság előtt rögzített felvételek közül néhány azt igazolja – a vádirattal egyezően -, hogy az áldozatul esett Marian Cozma nem volt agresszív, nem lökdösött senkit, hanem váratlanul és hátulról támadtak rá.

A felvételen jól látható, hogy Marian Cozma táncolt, miközben egy fekete pólós kopasz férfi a sportolóra támadt. A védekező Cozmára egy másik kopasz (fehér pólós) férfi is rátámadt, majd mások is bekapcsolódtak a verekedésbe. A földön fekvő Cozma nem látható a kamera felvételén, az azonban igen, hogy többen is rugdalnak valakit.

A nyomozás adatai szerint a másodrendű vádlott, Németh Győző volt fekete pólóban, aki viszont a rendőrségi vallomásában azt állította, hogy Marian Cozma rá “kihívóan nézett” és többször is meglökte. A felvételek nem az ő vallomását, hanem a vád, az ügyészség álláspontját támasztják alá.Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. Segítségére siető sporttársait – a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet – életveszélyesen megsebesítették. A bűncselekmény ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik