Belföld

Szűcs Erika munkáját bizonyította

Szűcs Erika volt szociális és munkaügyi miniszter szerint nem körültekintő és megalapozott a visszafoglalkoztatásáról szóló, Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos által készített jelentés. Azt mondja: ő szerződésszerűen teljesített.

Az Országgyűlés szociális bizottságnak az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottsága szerdai ülésén a szocialista politikus elektronikus és nyomtatott dokumentumokkal igyekezett alátámasztani, hogy érdemi munkát végzett azt követően, hogy távozott a tárcavezetői tisztségből.

Felszólalása során méltatta az Út a munkába nevű programot és hangsúlyozta: komoly munkája áll a program mögött. Arra a megállapításra, miszerint a szerződés szerint neki szinte csak a sajtót kellett figyelnie, azt mondta: ez csak egy része volt a munkájának. Azt is elmondta, hogy őt nem miniszteri biztosként, hanem miniszteri megbízottként alkalmazták, arról pedig nem ő tehet, hogy az újságírók tájékozatlanok és összekeverik a kettőt.
Papcsák Ferenc korábban azt közölte: „kétséges” a Szűcs Erikával kötött megbízási szerződés teljesítése, valamint a vizsgálat során nem találták annak nyomát, hogy miniszteri biztosi megbízatást kapott volna, holott így aposztrofálták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik