Belföld

Raffael élettársa állítja, semmiről sem tudott

A nő szerint a Cozma-ügy elsőrendű vádlottja azt mondta a lakásukon, hogy "nagyon nagy bajt csináltam".

Raffael Sándor élettársa azt állítja, hogy semmit sem tudott a 2009. február 8-án történtekről. Gergely Péterné szerdai meghallgatásán azt mondta a Veszprém Megyei Bíróságon, hogy számára február 8-án vasárnap este derült ki, hogy mi történt, amikor elfogták őket Ausztriában. A nőt azzal vádolják, hogy Antalik Lászlóval közösen segítették Raffael Sándor és Németh Győző szökését az országból.

Az asszony azt mondta: a gyilkosság előtt összeveszett Raffaellel, a férfi ezután ment el otthonról, majd hajnali négy órakor sérülten ért haza, Németh Győzővel együtt, aki zaklatott volt. A nő szerint Raffael vasárnap délelőtt azt mondta a lakásukon, hogy “nagyon nagy bajt csináltam”. A nő azt mondta: nem tűnt fel neki, hogy ezután miért mennek külföldre, hiszen gyakran utaztak. Gergely Péterné szerint Raffael befolyásolható ember, és nem kötekedő típus.

Antalik László hetedrendű vádlott szerdán nem tett vallomást. Fenntartotta korábbi vallomását, amikor azt mondta: baráti szívességből pénzt adott kölcsön Németh Győzőnek és 550 ezer forintot át is váltott neki a hegyeshalmi határnál. Állítása szerint Németh akkor a külföldi utazást azzal magyarázta neki, hogy “olyan dologba keveredtünk, amiért akár több évet vagy életfogytiglant is kaphatunk”. A szembesítés során ezt az állítást Németh Győző tagadta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik