Közélet

Terhelő vallomás a Cozma-ügyben

A negyedrendű vádlott hallotta, amint a másodrendű vádlott azt mondja: "Csoki szúrt".

Pál Gábor szerint a diszkótérben Németh Győző indult meg Cozma felé, megpróbálta megütni, miután szerinte Cozma csúnyán nézte Sztojka Ivánt. Ekkor robbant ki a verekedés, amelyben ő székkel bántalmazta Marian Cozmát. Később már azt vette észre, hogy társai eltűnnek az alagsori teremből ezért ő is kiment a szórakozóhelyről. Mindenki kint volt. Látta, hogy két ember fekszik a földön, de nem foglalkozott vele. A bejáratnál Németh Győző jött felé és azt mondta, hogy ” Csoki szúrt. ” és azt is közölte, hogy ő valakit fejberúgott. Ezután kocsiba ültek Budapest felé hajtottak, Raffael Sándor elővett egy kést, melyet Németh Győző elkért, megtörölte, majd kidobta az ablakon.

Mikor Budapestre értek igazoltatták a rendőrök őket, később azonban ő hazament. Vasárnap délelőtt Németh Győzővel elmentek Raffael Sándor budapesti bérelt lakására. Mikor leparkoltak akkor tudta meg az élettársától, aki telefonon hívta őt, hogy Cozma meghalt. Raffael Sándor is tudta már mindezt a híradásokból és ekkor azt mondta, hogy ” te jó ég mit tettem”

Pál Gábor vallomása végén bocsánatot kért Marian Cozma édesapjától, amiért bántotta a fiát, és részvétet nyilvánított.

A nyári szünet után hétfőn folytatódott Veszprémben a Cozma -per. A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. Heten állnak bíróság elé, azok, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolással a vád. A hétfői tárgyaláson az első,- másod – és harmadrendű vádlott sem tett vallomást. Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván is fenntartotta azt, amit korábban mondott, tagadták, hogy bármi közük lett volna a gyilkossághoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik