Belföld

Atkári János: elsődleges a pénzügyi helyzet felmérése

A szakember szerint nem igaz, hogy a Főpolgármesteri Hivatal nem érintett a botrányos ügyekben.

Atkári János korábbi gazdasági főpolgármester-helyettes szerint elsődleges, hogy a választás után felmérjék, milyen pénzügyi helyzetben van a főváros, mennyi forrásból gazdálkodhat. A gazdasági szakember erről a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában beszélt.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje lehetséges gazdasági tanácsadójának nevezte Atkárit, aki most erről azt mondta, csak később derül ki, hogy állandó vagy alkalmi tanácsadóként segítheti Tarlós Istvánt. A főváros gazdasági helyzetéről szólva a szakember kiemelte, hogy nem lesz több forrás a jelenleginél, ezért kevesebb feladatot kellene ellátni.

A BKV-val kapcsolatban Atkári János azt mondta, egyetért Tarlós István terveivel, a mostani “szerepzavart” fel kell oldani a cégen belül. Ez racionálisabb és hatékonyabb működést fog eredményezni – tette hozzá.

Szerint nem igaz, hogy a hivatal nem érintett a botrányos ügyekben. Mint mondta, a politikai szféra korrumpálódása végzetes hatással járt a hivatal működésére nézve, a folyamatszabályozás alapvető elemei sérültek. Ezek kijavítása legalább egy év. Atkári János 1994 és 2006 között főpolgármester-helyettes, 10 évig Demszky Gábor bizalmasa volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik