Belföld

Tarlós: támogatásra számíthat a Sziget

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Hajógyári-szigeten tett látogatást.

A Sziget Fesztivál olyan jellegű támogatásra számíthat majd, ami “előrébb viszi” az ügyet – mondta Tarlós István. Hozzátette, ennek meglesz az ellentételezése is, de erről további részleteket nem árult el.

Tarlós szerint a Hajógyári-szigeten mindenképpen fejleszteni kell, főleg a csatornázás, illetve a vízi közlekedés nem megoldott még, ugyanakkor hozzátette: egy eladósodott városban nem a fesztivál helyszínének fejlesztése az elsődleges feladat.

A főpolgármester-jelölt “szívélyes, normális, tárgyilagos” munkakapcsolatként jellemezte Gerendai Károllyal, a Sziget szervezőjével folytatott egyeztetését. Az idei nyáron 380 ezren vettek részt a rendezvényen, a helyszín kezdi kicsit kinőni a fesztivált – jegyezte meg.

Gerendai Károly elmondta: elsősorban nem pénzre, hanem inkább megfelelő körülményekre, például használható közterekre van szükségük. Korábban sokáig kutattak új helyszín után, de kiderült, nem találni a jelenleginél alkalmasabb helyet a fesztivál megrendezésére.

A fejlesztésre szoruló infrastruktúra kapcsán közölte: a szervezőiroda szívesen költene rá, hiszen olyan feltételrendszerre van szükség, amellyel a fesztivál versenyképes tud maradni a piacon. Míg másutt 10, itt 25 százalékos áfa terheli az effajta rendezvényeket, ennek ellenére a Sziget jegyek ára mindössze 62 százaléka a nemzetközi szintnek – jegyezte meg.

A Sziget Fesztivál után már augusztus végén végeztek a Hajógyári-sziget kitakarításával, és szeptember végére elvégzik a zöldterület helyreállítását is. Hat hektárnyi területet kell rendbe tenni, azaz ekkora felületen kell füvesíteni, a szegélypadkákat kijavítani, illetve szükség esetén a padokat kicserélni a kertészeknek. A munkálatok összesen 13 millió forintba kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik