Belföld

ÁSZ: hűtlen kezelés a 4-es metrónál

Az MNV továbbra sem rendelkezik pontos vagyonnyilvántartással.

Az Állami Számvevőszék elnöke közölte, befejezték a 4-es metró első szakaszának ellenőrzését. A számvevők számos szabálytalanságot tártak fel, amelyeknek egy része tekintetében indokolt a büntetőjogi felelősség felvetése. Az ÁSZ szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok több esetben alátámasztják a hűtlen kezelés alapos gyanúját – mondta Domokos László.

Az Állami Számvevőszék a 2009-es költségvetés zárszámadásának vizsgálatánál azt állapította meg, hogy a tavalyi zárszámadás normaszövegének és a mellékletek összhangjának tekintetében folytatódtak az utóbbi években tapasztalt kedvező változások, de a zárszámadás prezentációjának kialakult gyakorlata nem támogatja az információk átláthatóságát – tette hozzá az ÁSZ elnöke.

Domokos László azt is kifogásolta, hogy a zárszámadási törvényjavaslat nem biztosítja a folyamatok megfelelő követhetőségét, az évek közötti összevethetőséget. Az állami vagyon ellenőrzésével kapcsolatban kiemelte: a vagyonkezelő továbbra sem rendelkezik teljes körű és pontos vagyonnyilvántartással – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik