Belföld

Elhunyt Wermer András

Wermer a magyar politikai marketing egyik elismert alakja volt.

Életének 56. évében, négy hónapig tartó betegség után csütörtök este elhunyt Wermer András – számolt be az Index. Wermer a magyar politikai marketing egyik elismert alakja, a Fidesz kilencvenes évekbeli kampányainak fő kreatívja volt, bár hivatalos posztot nem töltött be a kampányokban. Betegsége miatt egy ideig az Egyesült Államokban, Houstonban kezelték, de utolsó napjait a debreceni egyetemi kórházban töltötte.

Wermer András orvosi egyetemet végzett, belgyógyászként és kardiológusként is dolgozott. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen film- és tévérendezői diplomát szerzett. “Zavartalanul üzemel” című dokumentumfilmje a londoni és a New York-i filmfőiskolán is tananyag lett.

Reklámügynökségét, a Happy Endet 1991-ben Csépányi Nórával, Káel Csabával, Lehmann Kyrával alapította. 1994-ben, 98-ban és 2002-ben a Happy End készítette a Fidesz kampányát, Wermerhez köthető a polgár stratégia kidolgozása. A 2002-es választási vereség után megromlott a kapcsolata Orbán Viktorral, a párt 2006-os kampányához már nem volt köze.

Az első Orbán-kormány idején létrehozott Országimázs Központ ötlete is Wermertől származik, ahogy az “Álmok álmodói” című kiállítás is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik