Belföld

Exkvízmesterből MSZP-szóvivő

A kormányoldallal szemben határozottabb és keményebb kommunikációra készül az MSZP. Ennek része az is, hogy a párt új arcokkal próbálják „eladni” a megújulásra készülő baloldal üzeneteit. Nyakó István eddigi szóvivő visszalépett, helyére Török Zsolt és Kormos Kata érkezett.

Több héten át tartott a casting a Jókai utcai székházban, miután megszületett a szóvivőkkel kapcsolatos végső döntés.

Mesterházy Attila pártelnök, aki személyesen mutatta be a két győztest elmondta, hogy javában folyik a párt kommunikációjának újjászervezése, a két új szóvivőtől pedig egyebek mellett a kívülálló, “friss szem” nézőpontját, gondolkodásmódját várja.

Exkvízmesterből MSZP-szóvivő 1

Egy párt, két szóvivő

A két szóvivő egyikét házon belülről választották. Török Zsolt volt parlamenti képviselő lett a befutó, aki legutóbb azzal került be az esti híradókba, hogy megzavarta Budai Gyula kormánybiztos Sukoróval kapcsolatos sajtótájékoztatóját. Habitusát tekintve valószínűleg ő lesz a faltörő kos, a rázós ügyek magyarázója.

A másik szóvivő Kormos Kata lett, aki kérdésekre eddig ritkán válaszolt, inkább ő maga kérdezett. Pár éve például a Játszma című kvízműsorban.

A tévésből lett szóvivő elmondta, azért vállalta el a posztot, mert szeretné ha a politika az emberek számára valóban érthető lenne, a Fidesz-kormány döntéseivel kapcsolatos szocialista álláspontok pedig mindenki megértené.

Bár a hivatalos bemutatón elhangzott, hogy Kormos Kata kereskedelmi televízióknál és rádióknál is dolgozott, a kereső oldalak nem sok mindent árulnak el a múltjáról.

Egy 2007-ben készült interjút találtunk, amelyben a jövőjét firtató kérdésre azt mondta, hogy vannak céljai, de ezekről nem szívesen beszél, mert szégyenlős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik