Belföld

Megalakult Terrorelhárítási Központ

A belügyminiszter átadta az alapító okiratot az intézmény vezetőjének. Az eseményen jelenen lévő Orbán Viktor szerint ma a terrorizmus a legnagyobb biztonsági kihívás.

Pintér Sándor belügyminiszter szerdán átadta Hajdu János rendőr dandártábornoknak a Terrorelhárítási Központ alapító okiratát a fővárosi Maléter Pál laktanyában. Az alakuló állománygyűlésen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is, aki szerint egy fejlett és erős országhoz ma már elengedhetetlen a jól szervezett, jól felszerelt és kiválóan kiképzett emberekből álló önálló terrorelhárítási központ.

Képgaléria (fotó: Gáti András)

Képgaléria (fotó: Gáti András)

Mától Magyarország e tekintetben is modern országnak számít – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta: az új biztonsági kihívások között ma első helyen a terrorizmus szerepel.

Az új alakulat tagjait kiváló, különleges képességű szakembereknek nevezte, akik Magyarország és a magyar emberek biztonságának kiemelt felelősséget viselő egyenruhásai, védelmezői. A miniszterelnök Hajdu Jánost szerdai hatállyal nevezte ki a Terrorelhárítási Központ főigazgatójává. Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny legfrissebb számában olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik