Belföld

MSZP: a fővárosban az önkény vagy a szabadság a tét

Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint a budapestiek az októberi önkormányzati választáson megakadályozhatják, hogy a kormányzati oktatáspolitika rátelepedjen a fővárosra is, hogy Budapest az önkény városa legyen, és elveszítse sokszínűségét, nyitottságát, szabadságát.

A szocialista politikus főpolgármester-jelölti programjának oktatási fejezetét ismertetve szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján elindította az Önkény vagy szabadság elnevezésű programjának hét fejezetét bemutató sorozatát.
A program címével kapcsolatban hangsúlyozta, az világosan jelzi, mi a különbség a Fidesz és az MSZP által elképzelt Budapest között.

A szocialisták budapesti oktatási elképzeléseiről közölte: a program szabadságközpontú; támogatják az alternatívákat, a kísérletező pedagógia, a főváros nyitottságát, a szabad gondolkodást megőrző programokat.

A kormányoldal elképzelései – fűzte hozzá – furcsa rendről, ellentmondást nem tűrő szófogadásról, egy ütemre lépő, egy központi gondolatot teljesítő “egyenpedagógusokról”, “egyendiákokról” szólnak, az önálló akaratra, tettre képtelen emberek “gyártásáról”. “Az önkényről, amely a budapesti tanárokat, szülőket, diákokat tönkreteheti” – tette hozzá Horváth Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik