Belföld

Mesterházy káoszt érzékel a kormány felől

A szocialisták elnöke egyértelmű politikai menetrendet várna.

Az MSZP elnöke a kormány és a Nemzetközi Valutaalap közötti tárgyalásokról szóló hírekre úgy reagált, szerinte a különböző nyilatkozatok azt mutatják, hogy káosz van, és a kormány nem tudja eldönteni, milyen politikát kövessen.

Mesterházy Attila azt mondta, az előző kormánynak az volt az egyik fő célkitűzése, hogy megőrizze a forint stabilitását, ami sikerült is. Közölte, a forint stabilitása mellett azt is nagyon fontosnak tartja, hogy ne növekedjenek a devizahitelesek törlesztőrészletei.

A pártelnök a szocialisták zuglói kampányrendezvényén arról számolt be, hogy a megyei elnököktől kapott információ alapján az egész országban a vártnál jobban áll az ajánlószelvények gyűjtése. Azt tapasztalták ugyanakkor, hogy sokan félnek odaadni az MSZP-nek az ajánlószelvényt, vagy ezt inkább titokban teszik, mert megfélemlítve érzik magukat.
Úgy fogalmazott: ez új kihívás az MSZP-nek, mert önbizalmat is kell adniuk az embereknek, hogy ne féljenek kifejezni politikai hovatartozásukat. Mesterházy arra biztatja a választókat az októberi önkormányzati választás előtt, gondolkodjanak el azon, szabad-e, kell-e minden hatalmat egy kézbe adni.

A zuglói szervezet egyébként háromezer ajánlócédulát adott át Horváth Csabának, az MSZP főpolgármester-jelöltjének. Azt jelezték, hogy a kerületben, de talán a fővárosban is elsőként minden jelöltjüknek összegyűjtötték a megfelelő számú ajánlást.

Horváth Csaba hangsúlyozta, Budapest csak 23 kerületével együtt lehet sikeres, és nem tartja jónak azt a megosztó politikát, amely ezeket fel akarja számolni.

A szocialista főpolgármester-jelölt véleménye szerint a négyes metrónak meg kell épülnie a Bosnyák térig, majd utána a budaörsi virágpiacig is, úgy, hogy közben nem veszítik el az uniós támogatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik