Belföld

MSZP: Orbán mondja ki vagy mondjon le

Az MSZP szerint furcsa, hogy a Fidesznek van képe a szocialistákra kenni a fővárosi távhődíj szeptemberre várható, 10,5 százalékos emelését.

“Ha ugyanis Orbán, Kósa és Szijjártó urak nem rontják el a magyar gazdaságpolitikát, ma is 260 forint vagy az alatt lenne a forint árfolyama, és nem lenne szükség a forint/dollár árfolyam gyengüléséből miatti rendkívüli távhődíj-emelésre” – tudatta az MSZP közleménye.

A párt azzal indokolja véleményét, hogy 2009-ben mind a távhő alapdíja, mind pedig a hődíj 10 százalékkal csökkent a fővárosban, valamint az MSZP 18 százalékról 5 százalékra vitte le a távhő áfáját, míg Kósa Lajos júliusban 11,51 százalékkal emelte Debrecenben a távhődíjat. “Tette mindezt az energiaár-befagyasztás parlamenti elfogadása után két héttel!” – kifogásolja az MSZP.

“Az MSZP azt várja a kormánytól és magától Orbán Viktortól, hogy vagy álljon ki a nyilvánosság elé, és még az önkormányzati választások előtt mondja ki azt a mondatot, hogy nem lesz távhőáremelés. Ellenkező esetben vallja be, hogy az elrontott gazdaságpolitikája miatt jövő hónaptól egy fővárosi 50 négyzetméteres panellakásban élő magyar polgár 20 ezer forinttal fog többet fizetni a fűtésért. Ha Orbán sem erre, sem arra nem képes, inkább mondjon le” – összegez a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik