Belföld

Új kulturális főszerkesztő az MTV-nél

Bánki Ilonát nevezte ki a Magyar Televízió kulturális főszerkesztőjévé a köztelevízió ügyvezető alelnöke.

Medveczky Balázs az MTV műsoros területeinek racionalizálása után hozta meg döntését – közölte az MTV Kommunikáció.

Az ügyvezető alelnök a Programtanács tagjaihoz hasonlóan az új vezetőtől is azt várja, hogy “a válságos és nehéz gazdasági helyzetben egyensúlyban tartsa a köztévében a kulturális és művelődési műsorok arányát” – olvasható a közleményben.

Medveczky Balázs augusztus 15-étől bízta meg Bánki Ilonát a kulturális terület vezetésével. “A köztelevízió nehéz anyagi helyzetében sem mondhat le kulturális, művelődési, ismeretterjesztő és tudományos műsorairól. Lehetetlen gazdasági viszonyaink ellenére is próbálunk minőségi alternatívát nyújtani a kereskedelmi csatornákkal szemben” – idézte az ügyvezető alelnököt a közlemény.

Az új kulturális főszerkesztő tervei között szerepel egy új, széles merítésű kulturális magazin indítása Aranymetszés címmel, s a köztelevízióban ismét lesz koncert vasárnap esténként.

Bánki Ilona a Magyar Televízióban évtizedeken át dolgozott az Ablak című műsorban, szerkesztette egyebek mellett a Napi Mozaikot, a Magyar Szalont, a Nappalit. Sokáig volt parlamenti tudósító, számtalan különféle témájú magazin-műsort, dokumentumfilmet, portrét készített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik