Belföld

Az MSZP párhuzamot vont Hunvald György és a kormányfő között

Az ellenzéki párt arra vár választ, hogy visszaél-e hivatalával Orbán Viktor?

A szocialisták arra várnak választ, hogy az ügyészség meggyanúsítja-e hűtlen kezelés és hivatali visszaélés elkövetőjeként Orbán Viktor miniszterelnököt, kedvezményezettjeként pedig Győri Enikő európai parlamenti képviselőt, a vádhatóság kéri-e az Országgyűléstől a kormányfő, az EP-től Győri Enikő kiadatását.

Az MSZP egyik ügyvivője annak kapcsán firtatta ezt, hogy Győri Enikőt szeptember 1-jén nevezik ki a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkárának, akkor mond le EP-képviselői mandátumáról, addig kijelölt államtitkárként dolgozik. Ez állami vezetői beosztásnak számít-e és a kormány ehhez ad-e fizetést, apparátust? – vetette fel Szabó Zoltán.

A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy az ügyészség őt már azért is meggyanúsította, mert az erzsébetvárosi önkormányzat – parlamenti munkája segítésére – egy mobiltelefon ingyenes használatát engedélyezte. A gyanúsítás ellen Szabó panasszal élt mert, szerinte ezzel senki sem követett el semmilyen bűnt, de panaszát az ügyészség, mint meglapozatlant, elutasította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik