Belföld

Alsóörs: Kérdéses, ki volt a célpont

Nem bizonyítható, hogy az Alsóörsön augusztus 4-én lelőtt Gamauf János főtörzsőrmester és a feltételezett gyilkos szexuális érdeklődése azonos lett volna, ezért nem tudni, hogy a célpont valóban ő volt, vagy más, a helyében ott álló rendőrrel is végzett volna az elkövető - áll a nol.hu-n, a Népszabadság honlapján hétfőn megjelent cikkben.

A Népszabadság információi szerint míg Gamauf János szexuális identitása a rendőrségen belül ismert volt, a hatóságok a feltételezett gyilkos, a 33 éves Sz. Bálint több magyar barátnőjét is azonosították már.

A lap emlékeztet: a múlt héten a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalosan azt közölte, hogy a Felsőörs határában lakossági bejelentés alapján megtalált Sz. Bálint öngyilkos lett, közvetlen közelről leadott lövés végzett vele. Az ügyészség az idegenkezűséget, azaz, hogy gyilkosság történt, kizárta. Ez után a Blikk arról adott hírt, hogy egy helyi vadász két lövést hallott.

Egy, a lap által megkérdezett szakértő elvben nem zárta ki, hogy automata fegyverből két vagy több lövedék is távozzon – feltéve, hogy a fegyver tűzváltó karját az öngyilkosjelölt előzőleg sorozatlövésre állította -, de ennek kicsi a valószínűsége. Ha valóban több lövés dördült, akkor Sz. vagy elhibázta az első lövését, vagy volt még valaki a helyszínen, aki “segített neki” az öngyilkosságban – olvasható a cikkben.

Egy nevének elhallgatását kérő rendőrségi tisztviselő a Blikk korábbi hírére reagálva úgy nyilatkozott a Népszabadságnak, hogy nem a kettős gyilkossághoz használt automata fegyver, hanem egy pisztoly segítségével végzett magával Sz. Bálint. A lap forrása azonban nem kívánt részletekbe bocsátkozni arról, hogy állt-e ital, drogok vagy gyógyszerek hatása alatt Sz. a kettős gyilkosság időpontjában.

Sz. Bálint Bázelben élt. A Népszabadság forrásai szerint hosszú, elhúzódó nyomozás várható: elkerülhetetlennek látszik ugyanis, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség jogsegély keretében felkérje a svájci hatóságokat, tárják fel a svájci-magyar kettős állampolgárságú Sz. Bálint bázeli kapcsolatait, életvitelét, hallgassák ki ismerőseit, munkatársait és lövészklub-társait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik