Belföld

Az MDF vizsgálatot indít nagykanizsai szervezeténél

Nagykanizsán csütörtökön jelentették be az MSZP, az MSZDP és az MDF városi vezetői a választási eredmények kihirdetéséig tartó együttműködést.

Vizsgálatot indít a Magyar Demokrata Fórum elnöksége, mert nem tudott arról, hogy a párt helyi szervezete Nagykanizsán választási együttműködést kötött baloldali pártokkal – közölte az MDF elnökhelyettese. Horváth István Attila közleményében úgy fogalmaz: a párt országos elnöksége az önkormányzati választásokat alapvetően helyi ügyként kezeli, ezért az elmúlt húsz évben “sokféle koalíció jött létre és esett szét” az ország különböző településein.

A párt elnökhelyettese szerint “a tervezett nagykanizsai együttműködés szöges ellentétben áll az országos gyűlés által meghatározott stratégiával”. Az MDF elnöksége ezért vizsgálatot indít annak érdekében, hogy “kiderítse, mi történt Nagykanizsán, milyen érvek szóltak az együttműködés mellett”. A párt elnöksége a vizsgálat eredménye alapján teszi meg a szükséges intézkedéseket, ugyanakkor az alapszervezeteket továbbra is az önálló indulásra vagy a civil szervezetekkel történő összefogásra buzdítja.

Nagykanizsán csütörtökön jelentették be az MSZP, az MSZDP és az MDF városi vezetői a választási eredmények kihirdetéséig tartó együttműködést. Eszerint a tizenkét választókörzetben hét jelöltet az MSZP, hármat az MSZDP, kettőt az MDF jelöl, de mindannyian a három párt közös támogatottjaként szerepelnek majd az őszi önkormányzati választásokon. Polgármesternek Károlyi Attila ügyvédet, MSZP-s önkormányzati képviselőt jelölik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik