Belföld

Az alsóörsi áldozatokra emlékeztek

Veszprém megye rendőri vezetői és a balatonalmádi kapitányság állományának tagjai rótták le kegyeletüket néma főhajtással és mécsesek gyújtásával csütörtökön este Alsóörsön, a szerdai rendőrgyilkosság helyszínén. Kegyeleti megemlékezést tartott a tragédia színhelyén az ugyancsak meggyilkolt Németh Ádám 21 éves főiskolás szülőfalujának, Alibánfának mintegy hetven lakosa is; élükön a falu polgármesterével.

Alsóörsön, a 71-es balatoni főút Loki utca előtti szakaszának közepén mintegy ötven rendőr sorakozott fel, a forgalom is leállt, később fél pályán haladt. A tragédia helyszínén a szerdán meggyilkolt Gamauf János 29 éves balatonalmádi rendőr és Németh Ádám 21 éves alibánfai főiskolás fényképe előtt – az út szélét szerda óta mécsesek, virágok borítják – először Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya és két helyettese, valamint Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság képviselője hajtott fejet és gyújtott mécsest.

Tisztelegtek és mécsest gyújtottak Veszprém megye városi rendőrkapitányságainak vezetői is, köztük a meggyilkolt rendőr parancsnoka, Szabó János alezredes, Balatonalmádi rendőrkapitánya. Ezt követően az almádi kapitányság dolgozói tisztelegtek a helyszínen, és gyújtottak mécsest, helyeztek el virágokat kollégájuk fényképénél.

A rendőrök kegyeleti megemlékezésének végén megszólaltak a rendőrautók szirénái, és a mintegy húsz autón villogott a kék fény.

A rendőrségi kegyeleti megemlékezés után mintegy másfél órával érkezett egy busszal és egy kisbusszal a tragédia színhelyére a meggyilkolt Németh Ádám szülőfalujának, a Zala megyei Alibánfának mintegy hetven lakosa is, élükön a polgármesterrel. Az alibánfaiak többsége könnyezve, sírva hajtott fejet Németh Ádám fényképe előtt, és helyezett el virágokat, gyújtottak mécsest a szerdai tragédia helyszínén.

A balatonalmádi rendőrök a kapitányság épületében este zárt körben külön is megemlékeztek kollégájukról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik