Belföld

Felborult egy daru a Keletinél

Felborult és egy parkoló autóra dőlt egy daru péntek reggel Budapesten, a Keleti pályaudvarnál. A férfi a daru felborulása előtt nem sokkal szállt ki autójából.

A baleset a Baross téren, az építkezési területen történt. Az úton parkoló autóban nem tartózkodott senki. A rendőrség úgy tudja, hogy a daru kezelőjét mentővel kórházba szállították, ezt a mentők egyelőre nem erősítették meg.

Az origo.hu információi szerint a daru azért borult fel, mert az építkezésnél ráhajtott egy buckára. A daru kezelője menet közben kiugrott, így fizikai sérülést nem szenvedett, de a történtektől sokkos állapotba került, ezért kórházba vitték.

Az autó sofőrje – aki a Baross téren lakik – nem sokkal korábban állt oda autójával, ahol ráborult járművére egy daru Budapesten a Keleti pályaudvarnál.

Egyelőre vizsgálja a vállalkozó Bamco, hogy az eset műszaki okból, vagy személyi mulasztás következtében történt. A daru a pajzskiemeléssel összefüggésben dolgozott a munkaterületen, a vállalkozó azóta visszaállította eredeti helyére. Jelenleg a helyszínelés és a kárfelmérés zajlik – olvasható a DBR Metró Projekt Igazgatóság közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik