Belföld

A dolgozókon is múlhatott Ferihegy leminősítése

Ferihegyen hivatalosan még nem tudják, miért is minősítették vissza a repülőteret. A folyamatban nagy szerepe volt egyes dolgozóknak, a szakszervezeteknek, s a nem rendezett munkaügyi konfliktusoknak - írta a Népszabadság.

A leminősítéshez néhány dolgozó “tevékenyen” hozzá is járult azzal, hogy felhívták az EU-s hatóságok figyelmét bizonyos kezeletlen problémákra. A repülőtéren működő szakszervezetek is rendszeresen küldözgetnek panaszleveleket az uniós hatóságokhoz, ha biztonsági rést tapasztalnak.

Ebben semmi kivetnivaló nincs, abban már igen, hogy néhány dolgozó motiválatlan munkájával és lazaságával próbálja kompenzálni vélt vagy valós munkahelyi sérelmeit. A lapnak névtelenül nyilatkozó szakértők szerint egy biztonsági audit akár egyetlen hanyag utasbiztonsági ellenőrön is elcsúszhat, s valószínűsítik, hogy ez történt most is.

Az éberséget a repülőtéri rendőrség folyamatosan ellenőrzi, s a hibázó ellenőröktől megvonhatják a munkavégzéshez elengedhetetlen hatósági engedélyt. Emiatt nem egy ellenőrt bocsátott el a reptér az utóbbi időben – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik