Belföld

Több száz raklap ég Szabadbattyánban

Több száz raklap ég a Fejér megyei Szabadbattyánban, egy üzem és egy csarnok veszélyben van. A tűzoltóság az ötfokozatú skálán négyes, kiemelt fokozatú riasztást rendelt el.

Fejér, Veszprém és Somogy megyei tűzoltók igyekeznek megfékezni azt a nagy kiterjedésű tüzet, amelyben raklapok égnek Szabadbattyán Székesfehérvár felőli részén, a 7-es főút mellett – közölte Bisztricz Anett, a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője kedd délután.

A volt termelőszövetkezet területén mintegy 500 négyzetméteren, négy méter magasságban vannak felhalmozva a raklapok, amelyek több méteres lángokkal égnek. A tűz veszélyeztet egy raktárcsarnokot és egy ablakgyártó üzemet is – tette hozzá Bisztricz Anett.

Közlése szerint a rendkívüli hőterhelés miatt a tűzoltóknak a járművekkel egyre több külső vízfelvételi lehetőséget kell keresniük, s a vizet egyre messzebbről kell vinniük. Székesfehérvárról három tűzoltófecskendő és egy vízszállító, a Veszprém megyei Pétfürdőről egy vízszállító dolgozik a helyszínen, és oda várnak Siófokról és Pétfürdőről egy-egy fecskendőautót is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik