Belföld

Lassan javul az idő

Marad a többnyire borult idő, a hőmérséklet viszont kissé emelkedik.

Délelőtt főleg az északi országrészben és a Dunántúl északi részén tartósan borult időre számíthatunk, ahol többfelé várható eső, záporeső, máshol elszórtan alakulhat ki csapadék. A nyugati, északnyugati szél a Dunántúl északi részén és a középső országrészben többfelé megélénkül, utóbbi területeken erős széllökések is előfordulhatnak. Hajnalra 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Délutánra főleg északon és keleten marad a tartósabban borult idő, másutt néhány órás napsütés is lehet. Északkeleten többfelé számíthatunk eső, záporeső kialakulására, míg az ország többi részén szórványos záporok alakulhatnak ki, amelyet délen villámtevékenység is kísérhet. A Dunántúl északi részén többször megélénkülhet az északnyugati szél, máshol többnyire gyenge marad a légmozgás. A délutáni csúcsérték 20 és 25 fok közé emelkedik, de a tartósan borult, csapadékos északkeleti tájakon kevéssel 20 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legenyhébb, sárga riasztást adott ki a déli országrészre: előfordulhat zivatar, amit viharos széllökés, intenzív csapadék vagy jégeső kísérhet – írják honlapjukon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik