Belföld

150 millióért tanultak nyelveket a HM-ben

A Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége egyik utolsó intézkedése az volt, hogy 150 millió forint értékben kötött szerződéseket magáncégekkel nyelvtanfolyamokra - írta a Magyar Nemzet.

A megállapodások azért is furcsák, mert a szaktárca által milliárdos költségen fenntartott Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (ZMNE) kiváló nyelvi képzés folyik, amelyhez nemrég újították fel, és szerelték fel korszerű eszközökkel a nyelvi labort.

A még a szocialista Szekeres Imre honvédelmi minisztersége idején aláírt szerződéseket ráadásul olyan, a NATO-szaknyelv elemeit is oktató úgynevezett STANAG-tanfolyamok megszervezésére és lebonyolítására kötötték a magániskolákkal, amelyekhez a katonai egyetemen kellene a legjobban érteni Magyarországon.

Az idei évre érvényes külsős szerződéseket négy társasággal írták alá, a H-Net Professzionális Nyelvstúdió Kft. csaknem 60 millió forintot, a Dover Nyelvi Centrum 16 milliót, a Nyevtanoda Kft. 35 milliót, a Korona Nyelvoktatási és Szolgáltató Bt. pedig közel negyvenmillió forintot kaphat a képzésekért – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik