Belföld

Meghalt két löszfal alá szorult gyerek

Két kisgyerek meghalt, egy felnőtt férfi pedig megsérült, amikor szombaton rájuk omlott egy löszfal egy építkezésen a Somogy megyei Ságváron.

A település kömpei részén, a külterületi lakott övezetben lévő Csalogány utcában egy háznál az épület mögötti löszfalba akartak támbetonfalat készíteni a tulajdonosok.

A helyszínen dolgozó férfiak éppen azért végezték a munkát, hogy a házra ne dőljön rá a löszfal. A férfiak egy 1 méter mélységű, 16 méter hosszúságú és 60 centiméteres szélességű árkot ástak, amikor a tulajdonos ötéves kisfia és a szomszéd 11 éves kislánya a területen játszottak, és a föld elindult.

Meghalt két löszfal alá szorult gyerek 1

Kecskés Gábor, Ságvár polgármestere elmondta: a föld nyomása mintegy 10-15 köbméter földet zúdított a gyerekekre. A gyerekek felett 1,5 méter földtakaró volt, amely nyakig betemetett egy 35 éves férfit is.

A rendőrök a riasztást követően perceken belül kiérkeztek, majd puszta kézzel és ásókkal kezdték meg a gyermekek keresését. Előbb a kislányt, később a kisfiút találták meg. A helyszínre érkező földi és légi mentőegységek egy órán át próbálták újraéleszteni a gyerekeket, sikertelenül. A 35 éves férfit kórházba szállították.

Meghalt két löszfal alá szorult gyerek 1

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást. Munkavédelmi szakértő bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

Meghalt két löszfal alá szorult gyerek 1

A polgármester saját hatáskörében 30-30 ezer forint azonnali gyors segélyben részesítette a gyermekek hozzátartozóit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik