Belföld

Gránátokat találtak a Magyar Nemzeti Gárda rendezvényénél

Két darab kézigránátot találtak a rendőrök a Magyar Nemzeti Gárda békéscsabai rendezvényének helyt adó tanya közelében - közölte a szervezet Békés megyei vezetője. Ezért a fővárosból tűzszerészek indultak a helyszínre, hogy megvizsgálják a talált eszközöket.

László Attila ennek kapcsán elmondta: “a Békés megyei szervezet sportnapot kívánt rendezni Békéscsaba közelében, egy magántulajdonban álló tanyán, ám programjukat “megzavarta” a rendőrség azzal, hogy bombát keresnek”. Ezután, a kiérkező járőrök átkutatták a helyszínt, és az ingatanon kívül, a kerítés mellett, egy táskában két darab kézigránátot találtak.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hozzátette, hogy reggel hét óra előtt kaptak egy telefonos bejelentést erről, egy ismeretlen férfitól.

A kiérkező járőrök megkeresték a rendezvény szervezőjét, és közölték vele, hogy a bejelentés miatt szükség van a terület átvizsgálására. A szervező együttműködött a rendőrökkel, akik felszólították az ott lévőket, hogy hagyják el a területet.

Az átvizsgálás során találtak olyan tárgyakat, amelyeket tűzszerészeknek kell megmutatniuk, ezért a fővárosból már elindultak a rendőrség szakemberei a helyszínre.

Ugyanakkor előállítottak egy részeg férfit, aki nem tett eleget a rendőrség felszólításának.

Az MTI értesülései szerint még a délelőtt folyamán spontán demonstrációt tartanak a szervezők a megyei főkapitányság épülete előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik