Belföld

Rendőrségen a Főtáv-vezér

A nol.hu szerint várhatóan őrizetbe veszi a rendőrség Kovács Lajost, a Főtáv vezérigazgatóját, akit jelenleg hallgatnak ki a BRFK-n.

A Hír TV szerda délben arról számolt be, hogy a BRFK gazdaságvédelmi osztályának nyomozói a Főtáv székházából vitték magukkal a vezérigazgatót. A rendőrség későbbre ígért az MTI-nek tájékoztatást az ügyben.

A nol.hu – rendőrségi forrásra hivatkozó – információja szerint 180 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják, és egy csepeli lakópark távfűtési hálózatba való bekötésével kapcsolatban hallgatják ki Kovács Lajost.

A Hír TV emlékeztetett: a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló távhőszolgáltató egyik korábbi ügylete miatt a BRFK május végén rendelt el nyomozást hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen. A feljelentést egy magánszemély tette, aki szerint a Főtáv Zrt. jogsértően vett részt egy csepeli lakópark hűtő-fűtő rendszerének kiépítésében.
A Hír TV Célpont című műsora tárta fel, hogy a lakóparkot kivitelező cég igazgatóságában és felügyelőbizottságában több, az MSZP-hez közel álló személy is felbukkant – olvasható a televízió honlapján. A magáncég kivitelező csúszásban volt, amikor a Főtáv a segítségére sietett, és elvégezte helyette a munkát.

A Főtáv Zrt. az MTI-vel szerdán közleményben tudatta: a cég számára nem világos, hogy a vezérigazgatót milyen ügy miatt és milyen minőségben hívta be a rendőrség. Mint közleményükben írták, „a vállalatnál az a normális menet, hogy a vezérigazgató esetleges akadályoztatása esetén két vezérigazgató-helyettes biztosítja a társaság zavartalan működését”. Hozzátették: amint további információ áll a rendelkezésükre, ők is tájékoztatják a közvéleményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik