Belföld

Buszok járnak majd a 4-es 6-os helyett

Július 24. és augusztus 19. között a 4-6-os villamosok nem közlekednek a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér, illetve a Fehérvári út között. Az időszak alatt buszok szállítják az utasokat - tájékoztatta a BKV a Hírszerzőt.

Erre azért kerül sor, mert felújítják a villámospályát, tehát 3200 méter sínt cserélnek ki az érintett szakaszokon. Ezért a 4V jelzésű pótlóbusz a Fehérvári út – Blaha Lujza tér, míg a 6V jelzésű pótlóbusz a Móricz Zsigmond körtér – Blaha Lujza tér között közlekedik majd.

A pótlóbuszokra a 906-os éjszakai autóbusz megállóiban lehet felszállni, kivéve a Ferenc körúti Petőfi híd irányú, illetve a Baross utcai mindkét irányú megállókat, ahol augusztus 3-ig a villamos peronszigeteinél állnak meg a pótló autóbuszok. Augusztus 4-től itt is a 906-os autóbusz megállójában állnak meg a pótlóbuszok.

A tervezett munkálatok várhatóan augusztus 19-én fejeződnek be, majd ezt követően indulhat meg a villamosközlekedés a teljes útvonalon, de a Margitsziget megállóhelyen továbbra sem állnak majd meg a szerelvények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik