Belföld

Öt polgármesteri hivatalba törtek be

Öt Fejér megyei település polgármesteri hivatalának melléképületeibe tört be a gyanú szerint az elmúlt egy hónapban egy négytagú pusztaszabolcsi társaság, büntetett előéletű tagjait a hét végén fogták el a rendőrök - mondta el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tettesek jártak Lovasberényben, Felcsúton, Száron, Válon, valamint Vértesacsán, utóbbi helyszínen kétszer is. Mindegyik esetben a melléképületbe hatoltak be, fűkaszákat, benzint és gázolajat vittek el – közölte a szóvivő.

Az egyik betörés után, menekülésük közben egy polgárőrnek részben sikerült megjegyeznie az általuk használt gépkocsi rendszámát, a bicskei rendőrök így jutottak el a gyanúsítottakhoz.

Németh-Kész Mónika elmondta: a 17, a 18, valamint a 26 éves pusztaszabolcsi férfiakat és a bűncselekményeknél sofőrként közreműködő 39 éves, szintén pusztaszabolcsi nőt a nyomozók a hét végén fogták el. Az adatok szerint a négytagú csoport eddig kilenc betöréssel gyanúsítható, s a rendőrök vizsgálják, hogy más bűncselekményekkel is összefüggésbe hozhatók-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik