Belföld

Adómentessé tenné az üdülési csekket a Jobbik

Az üdülési csekkek adómentességét előíró törvényjavaslat benyújtását tervezi a Jobbik.

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője ennek kapcsán elmondta, hogy szerinte “a magyarok kétharmada nem engedheti meg magának idén a nyaralást, amihez a lakosság anyagi gondjai mellett a kormányzati intézkedések elmaradása is hozzájárul”. “A nyaralás lehetőségét elsősorban az üdülési csekkekkel lehetne elősegíteni, de jelenleg ilyet – a nyugdíjasokon és fogyatékkal élőkön kívül – csak a havi bruttó 130 ezer forintnál kevesebbet keresők igényelhetnek” – fejtette ki a politikus, aki úgy látja, a magas adóterhek miatt a munkáltatók közül is egyre kevesebben tudnak üdülési csekket juttatni dolgozóiknak.

Kiemelte azt is, hogy az előző évben mintegy 9 milliárd forint folyt be az államkasszában az üdülési csekkek után, ami elenyésző összeg ahhoz képest, hogy az adómentessé tett juttatások mekkora lökést adhatnának a turizmusnak, amely így később a “gazdaság motorjaként” is működhetne.

A Jobbik ezért kezdeményezi az üdülési csekkeket kibocsátó Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnökének elmozdítását is. Szilágyi György megjegyezte: furcsának tartják, hogy ezt a tisztséget a mai napig a volt KISZ-vezető, “Gyurcsány Ferenc egyik bizalmasa”, Karácsony Mihály tölti be.

A politikus felháborítónak nevezte, hogy az alapítvány a jelenlegi gazdasági helyzetben 4 milliárd forintért tervez elindítani egy turisztikai televíziós csatornát, amely “egyes híresztelések szerint egy újabb baloldali hírtelevízió lenne”.
Hozzátette: mindeközben a Balatonon az riaszthatja el a turistákat, hogy nincs elég állami forrás a szúnyogok irtására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik