Belföld

Megint áll a bál Fóton

Fegyelmit indít a fóti polgármester ellen a helyi képviselő-testület, amely az eljárás lefolytatásáig a fideszes Mádly Zsoltot felmenti a munkavégzés alól - közölte az önkormányzat jegyzője. A határozatot az MSZP-s és független képviselők szavazták meg.

Vargáné Lenkó Erzsébet, a város jegyzője az előzményekről elmondta, hogy bizonyos beruházások csúszása miatt a várost többszáz milliós bírság fenyegeti, illetve jó néhány fontos ügyben sürgősen dűlőre kellene jutni, ezért a testületi ülés időszerű volt.

Annak összehívására a polgármester az elmúlt napokban ígéretet tett, sőt annak előterjesztéseiről többször egyeztetett két MSZP-s képviselővel, egyikük Aczél Sándor, az ügyrendi bizottság elnöke. A jegyző közlése szerint Mádly Zsolt azonban kedden “eltűnt”, a telefonhívásokra sem reagált, így Aczél Sándor szerda délután 6 órára sms-ben összehívta a képviselő-testületi ülést.

A szervezeti és működési szabályzat szerint ezt azért tehette meg, mert a fóti polgármesternek nincs helyettese, a három alpolgármester jogköreit pedig Mádly már korábban visszavonta – magyarázta a jegyző.

A 18 tagú testületből 11-en vettek részt a több mint húsz témát tárgyaló, részben zárt ülésen, amelyen a “menet közben” megalakult fegyelmi bizottság – a városban kialakult helyzetre hivatkozva – a polgármester fegyelmi felelősségre vonását, s ezzel együtt a munkavégzés alóli felmentését javasolta – ismertette a történteket a jegyző. A határozati javaslatot tízen szavazták meg, ami minősített többséget jelent.

Aczél Sándor az MTI megkeresésére csütörtökön azt mondta: jogszerűen hívta össze a halaszthatatlan ügyeket napirendre vevő szerdai testületi ülést. Az írásos anyagok eljutottak a képviselőkhöz, s az sms-eseket is időben – a délután 6 órai kezdéshez képest nyolc órán belül – továbbította. Az ügyrendi bizottság elnöke hozzátette: Mádly Zsolt késő délelőtt megjelent ugyan hivatalában, ám kijelentette, hogy ő nem kívánja összehívni a testületet.

Bartos Sándor fideszes alpolgármester szabálytalannak, jogszerűtlennek nevezte a szerdán történteket. Önös érdekből, kampánycélból, s nem a város érdekében történt, ami történt, valaki nagyon polgármester akar lenni a “tízek” közül – mondta Bartos Sándor.

Mádly Zsolt az MTI írásos megkeresésére eddig nem válaszolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik