Belföld

Orbán miniszterét indítja a KDNP

A legtöbb településen közös Fidesz-KDNP-jelölt indul az őszi önkormányzati választásokon, néhány helyen azonban lesznek külön kereszténydemokrata jelöltek.

A kereszténydemokrata képviselőcsoport tagjai hétvégi frakcióülésükön az őszi önkormányzati választásokra való felkészülésről és az őszi ülésszak parlamenti munkájával kapcsolatos kérdésekről tárgyalnak.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője elmondta, hogy az őszi önkormányzati választásokon a legtöbb helyen együtt indul a Fidesz-KDNP-szövetség, ugyanakkor néhány helyen külön méretik meg magukat kereszténydemokrata jelöltek. A frakcióvezető konkrét települések említése nélkül azt mondta, úgy ítélték meg, így eredményesebben szerepelhetnek a választásokon.

Az egyik helyszín, ahol két jelölt neve került szóba, Vác, itt a Fidesz egy világbajnok evezőst, Pető Tibort, míg a KDNP Fördős Attilát indítaná. Bábiné Szottfried Gabriella, a térség fideszes képviselője június közepén úgy nyilatkozott: egymás ellen biztosan nem indítanak jelöltet, időben meg fognak egyezni.
Sajtóhírek szerint Lentiben ismét elindulna a KDNP-s Nógrádi László polgármester, aki az első Orbán-kormányban közlekedési miniszter volt, s tavasszal függetlenként mérette meg magát az országgyűlési választásokon. Sajtóinformációk szerint Érden T. Mészáros András fideszes polgármesterrel már egy ideje nem működik együtt a helyi KDNP, itt szintén valószínűsíthető a külön indulás.

Harrach Péter szólt arról is, hogy a két párt megállapodása alapján minden megyében kell lennie KDNP-s jelöltnek, van ahol egy, van ahol három kereszténydemokrata politikus lesz befutó helyen.

A képviselők szombaton találkoztak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselőivel, a találkozón áttekintették az aktuális kérdéseket és az együttműködés jövőbeni lehetőségeit – mondta a KDNP frakcióvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik