Belföld

Három évet kapott az ingatlancsaló asszony

Három év börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Zala Megyei Bíróság azt az asszonyt, aki leendő lakástulajdonosokat tévesztett meg. Nagykanizsai cége útján beszedte a foglalót és a vételárat, holott a lakások átadásának nem volt reális esélye.

A Pannon-Épker Kft. – amelynek a most 61 éves Hefner Ilonka és időközben elhunyt férje közös tulajdonosa volt – 2003-2005 között területeket vásárolt és belekezdett a társasházi lakások építési előkészületeibe. Minderre a cégnek nem volt sem tőke-, sem hitelfedezete, még az építési telkek árát sem fizette meg, illetve a korábbi ingatlanügyei miatt felvett hiteleket sem tudta törleszteni.

A vádirat szerint az építkezést a cég jogerős engedély nélkül kezdte meg, de arra is volt példa, hogy még az építésiengedély-kérelmet sem adták be. Ilyen körülmények között ugyan nem sok esély volt a lakások átadására, mindezek ellenére, a leendő tulajdonosoktól vételárat, előleget vagy foglalót vettek fel. A három év alatt 153 millió forinttal károsította meg a cég a megtévesztett több mint negyven vevőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik