Belföld

Fellegi Tamás a magyar–orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos

Fellegi Tamást nevezte ki a miniszterelnök a magyar–orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá - derül ki a legújabb Magyar Közlönyből.

A kormányfő a Magyar Köztársaságnak az Oroszországi Föderációval fennálló gazdasági kapcsolatai elősegítésére – 2010. július 12. napjával kezdődően kétéves időtartamra – Fellegi Tamást kormánybiztossá nevezi ki.

A döntésről szóló kormányhatározat szerint a kormánybiztos feladatkörében ellátja a Magyar–Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság magyar tagozatának elnöki feladatait. A magyar–orosz gazdasági együttműködés bővítésére és intenzitásának növelésére irányuló intézkedéseket kezdeményez, továbbá összehangolja továbbá a magyar gazdasági döntéshozók, kormányzati intézmények, szakmai és üzleti szövetségek, kamarák, regionális és helyi szervek közötti, a magyar–orosz gazdasági kapcsolatokra vonatkozó információcserét.

A kormánybiztos munkáját titkárság segíti, amelynek elhelyezéséről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megállapodást köt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik