Belföld

Mosonmagyaróvári diákok ültek az elsüllyedt hajón

A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium diákjai és tanárai ültek azon a városnéző hajón, amely szerdán egy uszállyal ütközött a Delaware folyón Philadelphiában. A gimnázium igazgatója sem tud többet a két eltűnt fiatalról annál, mint amennyit a New York-i konzulátuson közöltek vele.

A gimnázium igazgatója, Hansági Károly a hvg.hu-nak azt mondta, hogy ő sem tud többet a két eltűnt fiatalról annál, mint amennyit a New York-i konzulátuson közöltek vele.

Trombitás Zsófia New York-i konzul csütörtökön a helyszínre utazik, hogy személyesen tájékozódjon az ügyről és az eltűnt magyarok utáni kutatásról. Az utat a hollandiai keresztény szervezet, az Atlantic Bridge International szervezte.

A délutáni kormányszóvivői tájékoztatón Klekot Ágnes, a Külügyminisztérium konzuli főosztályvezető-helyettese ad tájékoztatást a philadelphiai balesetről.

Pataki Eszter, a Külügyminisztérium szóvivője csütörtök reggel az Origonak azt mondta: a balesetet szenvedett magyar csoport diákokból és tanárokból áll, a két eltűnt ember diák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik