Belföld

A Fidesz Kukorelli mögé állhat

Bihari Mihály mellett felvetődött Péterfalvi Attila neve is, mint egy olyan alkotmánybíró-jelölté, aki a kormánypártok támogatását bírja. Ilyen jelölt lehet Kukorelli István is, akit korábban az LMP ajánlott a Fidesz figyelmébe - írja a Magyar Nemzet.

Ha olyan helyzet alakul ki, hogy Kövér László nem fogadja el a házelnöki jelölést, a Fidesz elnöksége péntekig akkor is megnevezi azt a személyt, akit az Országgyűlés rövidesen megüresedő elnöki székében szeretne látni a párt vezetése – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a testület egyik tagja.

A fideszes politikus azt is elmondta, hogy a Fidesz-KDNP alkotmánybíró- jelöltjeinek listáján – mások mellett – szerepel Kukorelli István neve is. Azt nem tudni, ki lesz a befutó, de a volt alkotmánybírót korábban éppen az a Lehet Más a Politika (LMP) ajánlotta a Fidesz figyelmébe.

A Fidesz Bihari Mihályt jelölte az Alkotmánybíróság egyik új tagjának. A másik üres posztra még nem állítottak jelöltet a kormánypártok, de sajtóhírek szerint a listán Péterfalvi Attila neve is szerepel. A volt adatvédelmi biztos az ATV.hu-nak annyit mondott, hivatalosan senki nem kereste még.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik