Belföld

Emelkedhet a végkielégítés határa

A Fidesz nem zárkózik el attól, hogy megemeljék azt a kétmillió forintos összeghatárt, amely felett - a tervek szerint - a közszférában a végkielégítésekre 98 százalékos különadót vetnének ki - mondta Rogán Antal.

A gazdasági törvénycsomaggal és a közbeszerzési törvény módosításáról szóló javaslattal – amelyek tárgyalását kedden kezdte a parlament – egy „harmonikus javaslatcsomag” került a Ház elé. Ez egyszerre alkalmas a pénzügyi stabilitás megteremtésére és a gazdasági növekedés beindítására – mondta a fideszes képviselő.

„A kétmillió forintos korlátot egy elfogadható korlátnak tartjuk, de nem zárkózunk el a módosítás lehetőségétől” – válaszolt arra a felvetésre, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint legalább 3,4 millió forintra kellene emelni azt a kétmilliós végkielégítési plafont, amely felett a jelenlegi tervek szerint a közszférában 98 százalékos különadót vetnének ki. Ilyen módosító javaslat egyelőre nem érkezett még a Ház elé. Este hat óráig van lehetőség arra, hogy a módosítók indítványokat nyújtsanak be a törvényjavaslathoz – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik