Belföld

Debrecenben már lóg a nyilatkozat

Debrecenben a megyeházán, a közigazgatósági hivatal titkárságán elhelyezték a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát - közölte Kerekes Edit hivatalvezető.

A pénteken kihirdetett és szombaton hatályba lépett kormányrendeletnek megfelelően hétfőn megrendelték a dokumentum nyomdai változatát, s kedden bekeretezve a hivatal vezetői titkárságán helyezték el, ahol minden ügyfél jól láthatja – tájékoztatott a hivatalvezető. Egyidejűleg a közigazgatási hivatal elektronikus levélben hívta fel a területi államigazgatási szervek figyelmét a kormányhatározatra – jegyezte meg Kerekes Edit.
Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy az önkormányzat is megrendelte a dokumentum nyomdai elkészítését és keretezését. A nyilatkozatot várhatóan a jövő héten függesztik ki a Régi városháza polgármesteri tárgyalója előtti folyosón, illetve az Új Városháza ügyfélfogadó helyiségében. A Debreceni Egyetemen nem függesztik ki az Együttműködés Rendszerének Nyilatkozatát, miután a kormányrendelet a felsőoktatási intézményeket nem érinti – közölte az MTI érdeklődésére az egyetem külső kapcsolatok igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik