Belföld

Oszlattak a Fideszben

A Fidesz országos választmányának elnöksége a testület június 22-i ülésén feloszlatta a szövetség csaknem 800 tagot számláló miskolci szervezetét.

A választmányi elnökség szerint a városi szervezet vezetése rendszeresen szembemegy a választókerületek érdekével, és a szövetség elnöke által kinevezett választókerületi elnökökkel sem tudtak megfelelő együttműködést kialakítani.

A feloszlató határozat – amelyről a közelmúltban, egy június 29-i dátumozású levélben értesítették az érintetteket – rögzíti, hogy az elnökség egyúttal megbízza Bíró Márk regionális igazgatót a miskolci helyi szervezet újjászervezésével.

A választmányi elnökség felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a párt alapszabályának értelmében a feloszlatott helyi szervezet tagjainak tagsági viszonya a feloszlatásról szóló döntés napján megszűnik.

A határozat indokolása szerint a városi csoport jelentős része inaktív tagja a szervezetnek, így olykor még a határozatképes ülések megtartásához szükséges minimális létszámot sem lehet biztosítani. A tagnyilvántartás pontatlan, a központi hivatallal történő egyeztetése rendszertelen és esetleges, a szervezet tagdíjfizetési morálja rendkívül rossz – sorolják.

Az indoklás kitér arra is, hogy “a közgyűlési jegyzőkönyvek útja-helye ismeretlen”, több évre visszamenőleg alig található határidőben leadott jegyzőkönyv a csoport érvényesen megtartott üléseiről, a közgyűlések időpontjáról és napirendjéről szóló értesítéseket nem küldik meg az alapszabályban előírt rendelkezés szerint a területi választmány elnökségének, így e testület nem gyakorolhatja a csoport szabályszerű működése feletti ellenőrzési kötelezettségét.

A városi szervezet vezetése rendszeresen szembemegy a választókerületek érdekével, s a szövetség elnöke által kinevezett választókerületi elnökökkel sem tudtak megfelelő együttműködést kialakítani, munkájukat – annak hatékony segítése helyett – esetenként még gátolták is – rögzíti az értesítés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik