Belföld

Nő került a rektorok élére

Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora lett a Magyar Rektori Konferencia új elnöke. Az új társelnök Dr. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora.

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöki tisztségét Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora tölti be 2010. július 1-jei hatállyal, egyévi időtartamra. Az MRK Plénuma egy évvel ezelőtt egyhangúan választotta meg Sándorné Kriszt Évát az MRK társelnökévé. Az alapszabály értelmében a társelnök automatikusan betölti az elnöki tisztséget egyéves társelnöki megbízatása után.

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) Plénuma 2010. június 11-én megválasztotta a szervezet új társelnökét Dr. Tulassay Tivadart, a Semmelweis Egyetem rektorát, aki 2010. július 1-jei hatállyal egy évre a tölti be a tisztséget, majd automatikusan az MRK elnöki feladatait veszi át 2011. július 1-jétől.

Az MRK tiszteletbeli elnöki tisztségét Dr. Szabó Gábor leköszönő elnök, a Szegedi Tudományegyetem volt rektora tölti be 2010. július 1-jei hatállyal, egyévi időtartamra.

Az MRK Egyetemi Tagozata 2010. július 1-jei hatállyal két évre Dr. Péceli Gábort, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorát választotta elnökéül. A tagozat Dr. Solti Lászlót, a Szent István Egyetem rektorát, Dr. Fodor Györgyöt, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorát és Dr. Batta Andrást, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorát delegálta az MRK Elnökségébe 2010. július 1-jei hatállyal, két évre.
Az MRK Főiskolai Tagozata 2010. július 1-jei hatállyal két évre Dr. Almási Tibort, a Baptista Teológiai Akadémia rektorát és Dr. Bayer Józsefet, a Zsigmond király Főiskola rektorát delegálta az MRK Elnökségébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik