Belföld

Személyi adatokkal adná föl a kopogtatót az MSZP

Az MSZP-s Molnár Zsolt, a választási eljárásról szóló törvény módosítását kezdeményezte annak érdekében, hogy az ajánlószelvények ne üresen kerüljenek a postaládákba, hanem a választó személyi adataival.

A szocialista politikus szerdai sajtótájékoztatóján közölte: ez a módosítás lehetetlenné tenné, hogy a feketepiacon üres ajánlószelvényekkel üzleteljenek és kiküszöbölné azt a problémát is, hogy a választók gyakran rosszul töltik ki a dokumentumot – például a személyi szám helyett a személyi igazolvány számát írják be -, amely így érvénytelenné válik.

Jelezte: e-mailt írt minden parlamenti képviselőnek, amelyben a támogatásukat kérte az egyszerűsítő, ésszerű és a visszaélések nagy részét kizáró megoldáshoz.

Molnár Zsolt tájékoztatása szerint ha az alkotmányügyi bizottság a jövő hétfőn tárgysorozatba veszi a javaslatot és ezt el is fogadja a Ház, akkor már az őszi önkormányzati választásokra az újfajta ajánlószelvényt lehetne kiküldeni.
Kitért arra: nincs adatvédelmi kockázata a változtatásnak, mivel a választási értesítő – amelyben szerepelnek ugyanezek az adatok – és az ajánlószelvény egy borítékban kerül a postaládákba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik