Belföld

Lesz tűzijáték

A kormány megrendezi a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál.

Korábban egy civil kezdeményezés keretében merült fel annak gondolata, hogy az augusztus 20-i tűzijáték költségeit az árvízkárosultak javára fordítsa a kormány. A kabinet az érveket és az ellenérveket mérlegelve hozta meg döntését – közölte Nagy Anna kormányszóvivő. A kormány már az eredeti tervek szerint is egy sokkal szerényebb költségvetésű tűzijátékot rendezett volna a korábbiaknál, ám most még ezt az összeget is tovább csökkentik. Küönleges nemzeti ünnepet akarnakervezni, amelynek legfőbb üzenete nemcsak a közös ünnepé lesz, hanem az is, hogy „ezegy olyan lehetőség, amelyben még inkább megmutathatja az egész ország, hogyan lehet összefogni az árvízkárosultak érdekében” – fogalmazott a szóvivő.

A Facebook közösségi portálon múlt héten indult az a kezdeményezés, amely azt javasolja, hogy az ünnepi tűzijátékra szánt közpénzt fordítsák az árvíz miatt bajban lévők megsegítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik