Belföld

Képviselő lett a fideszes Daher Pierre

Képviselői mandátumigazolással kezdte munkáját hétfőn kora délután az Országgyűlés. A törvényhozás új tagja, a Fidesz politikusa, Daher Pierre, letette képviselői esküjét.

A mandátumot az Országgyűlés 301 igen szavazattal, két nem és két tartózkodás mellett igazolta.

A fideszes képviselő Pelczné Gáll Ildikó helyére ül majd, aki európai parlamenti (EP) képviselő lett, helye a magyar Országgyűlésben ezért üresedett meg. Pelczné Gáll Ildikó június 1-jén vette át EP-képviselői megbízólevelét. A politikus a magyar Országgyűlés fideszes elnökét, Schmitt Pált váltja Brüsszelben.

A Fidesz politikusa 49 esztendős, Libanonban született, keresztény gondolkodású, római katolikus embernek vallja magát. Magyar állampolgárként él családjával Miskolcon. Három gyermeke van. Hicham Péter, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen tanul, lánya, Rena, és kisebb fia, Michel, Miskolcon középiskolások. Michel a Magyar Birkózó Válogatott kerettagja. Fiútestvére, Dr. Daher Ziad a térségben nőgyógyász, öccse, Dr. Daher Paul, fogorvos – derül ki honlapjáról.

_##__k_fn9_cikk_banner__##__

2000-ben lett az Edelényi Rendelőintézet vezetője. 2002 óta az edelényi képviselő-testület tagja, 2006-ban egyéni körzetben szerzett mandátumot. Úgy fogalmaz: önszántából lett magyar állampolgár, ezt az országot választotta hazájának.

A 2009. december 14-én összehívott választmányi ülésen a Fidesz-MPSZ őt jelölte a B.-A.-Z. Megyei 8. választókerület országgyűlési képviselő-jelöltjének.

A most bekerült képviselőt a parlamenti választásokon Edelényben Molnár Oszkár győzte le. Molnár a végső eredményként a voksok 42,1 százalékát hozta a két héttel korábbi 24,14 után, míg Daher Pierre kórházigazgató végül 40,4 százalékkal maradt le a mandátumról, bár az első fordulót 36,5 százalékkal hozta. A fordulat annak köszönhető, hogy az első fordulóban több mint 19 százalékot szerző Miklós Árpádot a Jobbik visszaléptette Molnár Oszkár javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik