Belföld

A Jobbik kezdeményezte a Károlyi-szobor eltávolítását

A Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezte a parlament épülete melletti Károlyi Mihály-szobor eltávolítását, illetve egy új műemlék felállítását gróf Tisza István egykori miniszterelnök és házelnök tiszteletére.

Hegedűs Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese a szobor előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján kifejtette: a köztársaság első elnökének emlékét azért nem tartják méltónak megörökíteni az Országgyűlés épülete mellett, mert Károlyi Mihály szerintük hazaárulást követett el azzal, hogy leszerelte az I. világháborúból hazatérő 1,2 millió magyar katonát ahelyett, hogy egy az ország régi határait megvédeni képes nemzeti hadsereget szervezett volna belőlük.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője és Hegedűs Tamás frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatót tart a Kossuth téren a Károlyi Mihály szobornál (Fotó: MTI)

Hegedűs Lorántné és Hegedűs Tamás sajtótájékoztatót tart a Károlyi Mihály szobornál (Fotó: MTI)

A Jobbik a Kossuth tér 1934-es állapotát kívánja helyreállítani, ami “történelmi igazságtételként” is szolgálna a Károlyi Mihály miniszterelnökké választásának napján meggyilkolt Tisza Istvánnak – húzta alá a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik