Belföld

Folytatódik Kolompár Orbánék pere

Csütörtökön folytatódik a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és társai ellen az elmúlt év novemberében indított büntetőper a Kecskeméti Városi Bíróságon.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és öt társa ellen indult eljárásban három ügyet egyesítettek. Így Kolompár Orbánt és társait jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, magánokirat-hamisítás vétségével, sikkasztás bűntettével, az európai közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével, a számvitel rendje megsértésének vétségével vádolja az ügyészség.

Az elmúlt év novemberében tartott tárgyaláson a bíró bejelentette: a per várhatóan februárban folytatódik. A tárgyalást azonban el kellett halasztani, mert Kolompár Orbán a MCF Roma Összefogás Párt képviselő-jelöltjeként indult az országgyűlési választáson, ezért mentelmi jog illette meg. A pártelnök – szervezete egyetlen jelöltjeként – Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. választókerületében (Ózd) a szavazatok 2,32 százalékával a negyedik helyet szerezte meg az első fordulóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik