Belföld

Jobbik: Domokos László alkalmatlan

A Jobbik szerint a Fidesz által jelölt Domokos László nem rendelkezik az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vezetéséhez szükséges számviteli, jogi, és nyelvismeretekkel, továbbá tudományos háttérre és vezetői tapasztalata sem teszi alkalmassá ezen pozíció betöltésére.

Nyikos László, a költségvetési és számvevőszéki bizottság jobbikos elnöke hétfőn, a parlament épületében tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: megdöbbenéssel vette tudomásul a Fidesz jelölését, amely az ÁSZ vezetőit jelölő eseti bizottság felállítása előtt hangzott el.

Az ellenzéki politikus szerint a kormánytöbbség ezzel olyan helyzetet teremtett, mintha a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a világbajnokság közben hirdette volna ki az új világbajnokot, s a “többi csapatnak csak azt engedné, hogy játsszon saját szórakozására”.

A Jobbik a jelölő bizottságban kívánja megnevezni, és a kormánytöbbséggel is elfogadtatni a párt által az ÁSZ vezetésére minden szempontból alkalmasnak tartott, jelenleg is állami vezetőként dolgozó jelöltjét – mutatott rá a képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik