Belföld

Lezárják a 2-es főutat Sződligetnél

Teljesen lezárják a 2-es főutat Sződligetnél az áradások miatt - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Tájékoztatása szerint a főutat 13 órakor zárják le. A fővárosból Vác felé haladókat Gödnél, míg az ellenkező irányba közlekedőket Vácnál terelik majd el – tette hozzá. Arról, hogy meddig lesz lezárva az út, a sajtóügyeletes egyelőre nem tudott nyilatkozni.

Megkezdték a sződligeti speciális otthon lakóinak kitelepítését szombat reggel a Duna árvize miatt – közölte Ambrus András, az otthont fenntartó Pest Megyei Önkormányzat sajtófőnöke. Információk szerint a nap folyamán várhatóan lezárják a 11-es utat, ezért is kellett gyorsan intézkedni.

Az otthon lakóinak kitelepítése 110 embert érint. A Sződliget külterületén lévő intézmény nem először kerül nehéz helyzetbe árvíz miatt, ezért előre meghatározott forgatókönyv áll rendelkezésre a kitelepítés végrehajtására.

A Duna áradása azért veszélyezteti az ingatlant, mert a közelben folyó patak visszaduzzasztása és a magas talajvízszint miatt a víz bármikor feltörhet az udvaron, s a szennyvíz elvezetése sem megoldható. Rendkívüli helyzetben a konyhát, a mosodát, a garázssort és a gazdasági udvart is elöntheti a víz.

Korábbi tájékoztatás szerint az otthon lakói közül tucatnyi embert a váci kórház fogadhat, néhányan a saját otthonukba költöznek vissza, a többieket csak a sződligeti általános iskola tornatermében tudják elhelyezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik