Belföld

Nagykövet: a Fidesz tehet a korrupció ellen

A Fidesz-KDNP abszolút többsége lehetőséget teremt strukturális változások véghezvitelére és a korrupció elleni hatékony fellépésre - fejtette ki Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, amikor találkozott a Transparency International Magyarország Vállalati Támogatói Fórumának tagjaival.

A Transparency International közleménye szerint a találkozón megvitatták a korrupció elleni küzdelem lehetőségeit és eszközeit Magyarországon.

A nagykövet kifejtette, a tisztességes versenyben hisznek. Kiemelte, az üzleti környezetre vonatkozó megfelelő szabályozás fontosságát, amelynek azonnali és pozitív hatása lehet a magyar üzleti kultúrára és a társadalom egészére egyaránt.

Aláhúzta, az üzleti szférának meg kell fogalmaznia elvárásait az új kormány részére egy versenyképes üzleti környezet kialakítása érdekében.

A megbeszélésen a fórum tagjai egyéb javaslatok mellett az egyik legsürgetőbb feladatként egy új közbeszerzési törvény megalkotását jelölték meg, illetve a jog hatékonyabb kikényszerítését sürgették.

A fórum tagjai olyan nagyvállalatok, amelyek elkötelezettek az átláthatóság és az etikus üzleti magatartás elvei iránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik