Belföld

Marad a kilakoltatási moratórium

24.hu
24.hu

2010. 06. 02. 07:38

A Fidesz-kormány fenntartja a kilakoltatási tilalmat – erősítette meg Nagy Anna kormányszóvivő. Arról még nem született döntés, mikor és hogyan módosítják a szabályozást.

A Fidesz-kormány fenntartja a kilakoltatási tilalmat – erősítette meg Nagy Anna kormányszóvivő. Arról még nem született döntés, mikor és hogyan módosítják a szabályozást.

Bár mostanában jár le az árverezési moratórium, egyetlen jogszerű kérelem sem érkezett az APEH-hez, így nem lehet egyes, banki tartozás miatt bedőlt ingatlanokra licitálni – tudta meg az MR1-Kossuth Rádió. Az előző kormány által módosított rendelet szerint április 15-ig nem lehetett elárverezni lakóingatlant, a licitálás elindításához pedig onnantól számítva legalább 45 napra van szükség.

A rendelet előírta azt is: lakóingatlant csak az adóhatóság honlapjához kapcsolódó, Elektronikus Árverési Felületen keresztül lehet árverezni. Az APEH felszámolási és végrehajtási főosztályvezetője, Várszegi György azt mondta: a bankok képviselői zömmel hiányos kérelmet adtak be, vagy nem fizették be a szükséges pénzt. Ezeket a kérelmeket most átdolgozzák.

Ha az újabb dokumentumok megfelelnek a szabályoknak, a benyújtásuktól számítva két hónap múlva megtörténhet az árverés, de azt menet közben is leállíthatják, ha a jogszabály újból változik. Márpedig erre számítani lehet, hiszen Nagy Anna kormányszóvivő megerősítette: a Fidesz-kormány fenntartja a kilakoltatási tilalmat, noha arról még nem született döntés, mikor és hogyan módosítják a szabályozást.

A miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter a kormányprogram benyújtása után a Krónikának azt mondta, amíg a hitelezők és a hitelfelvevők között nem jön létre megállapodás, egyetlen család sem kerülhet utcára. Szijjártó Péter hozzátette: arra kell törekedni, hogy ez a megállapodás mielőbb létrejöjjön.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.