Belföld

Nagy Anna a kormányszóvivő

Nagy Anna lett az Orbán-kormány szóvivője. Mindezt Navracsics Tibor jelentette be. Korábban követségen, de az MTV Híradójánál és a Szabad Földnél is dolgozott.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter az új kabinet első kormányszóvivői sajtótájékoztatóján, Budapesten kifejtette: Nagy Anna a politikán kívülről, de nem teljesen a magánszférából érkezett. Tapasztalt kommunikációs szakértő, aki kitűnően beszél angolul és franciául – mondta.

Nagy Anna 1965-ben született Budapesten. 1989-ben az ELTE bölcsészkarán, angol-francia szakon diplomázott. 2004-ben a Budapesti Gazdasági Főiskola külkereskedelmi karán szakdiplomácia szakon másoddiplomát szerzett.

1989 után két évig a New York-i Woodcliff Academy munkatársaként tanulási problémákkal küzdő gyermekek oktatásával, fejlesztésével foglalkozott. 1993-95-ben a Marylandi Egyetem posztgraduális média- és újságíróképzésén vett részt, s közben újságíróként dolgozott a Népszabadság Magazinnak és a Magyar Hírlap magazinnak is. 1995-től három éven át a Nap Tv gazdasági hírműsorának, illetve az önálló gazdasági rovatnak, valamint a Budapest Today című angol nyelvű hírműsornak volt szerkesztő-műsorvezetője.

2000-ben a Gazdasági Minisztérium Sajtó és Tájékoztatási Főosztályának főosztályvezetője, sajtófőnöke volt, majd a Magyar Televízió Híradójánál külpolitikai szerkesztőként dolgozott. 2001 és 2005 között kommunikációs szakértőként tevékenykedett, többek között a strasbourgi székhelyű Európa Tanácsnál, mint meghívott előadó kommunikációs- és médiatréningeket tartott.

2005-2007-ben a Brit Nagykövetség kommunikációs vezetője volt. 2007-ben lett a Szabad Föld rovatvezetője, valamint a Horizon kétnyelvű utazási magazin főszerkesztő-helyettese.
Angolul és franciául felsőfokon, spanyolul alapfokon beszél.

Sokáig az volt a terv, hogy a második Orbán-kormánynak egy nő és egy férfi szóvivője lesz Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő mellett, ezt azonban végül a párton belül elvetették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik