Belföld

Lendvai vasárnapig ad haladékot Weisztnek

Lendvai Ildikó közölte: ha Wieszt János vasárnapig semmilyen meggyőző választ nem ad az ellene felhozott vádakra, akkor kezdeményezik a politikus párttagságának felfüggesztését.

A leköszönő pártelnök azt is elmondta, etikai vizsgálatot a kerületi szocialisták indíthatnak Wieszt János XI. kerületi MSZP-frakcióvezető ellen.

Erre azért kerülhet sor, mert egy videofelvétel alapján vesztegetéssel gyanúsítják, illetve a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt feljelentette Wieszt Jánost.

Szerintük kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, ami a bemutatott felvételen is látszik, hiszen a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának az elnöke, egy borítékot vesz át.

Egyes feltételezések szerint a videó 2007-ben, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában készült. Wieszt, aki akkoriban a kamara főtitkára is volt, a testület budai épületében fogadott egy ügyfelet és a felvételt a vállalkozó készítette.

Az ügy kirobbanása után Lendvai Ildikó úgy nyilatkozott: pártja is azonnali rendőrségi vizsgálatot és tisztázást sürget az ügyben. A politikus szerint a rendőrség dolga, hogy kiderítse, igaz-e a vád, és a videofelvétel bűncselekményt rögzít, vagy a felvétel, illetve annak interpretálása hamis.

Az MSZP elnöke ugyanakkor leszögezte: “egyetlen tisztességes közösség sem tűrhet meg saját soraiban vétkeseket, jogi vagy erkölcsi bűnben elmarasztalhatókat. Az MSZP, amely már nagy árat fizetett azért, ami ráfröccsent a korrupciós gyanúk sarából, biztosan nem esik ebbe a hibába”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik